Antiaging tedavilerde prp uygulaması, aktif olarak tedavi süreçlerini kısaltmak için kullanılmakta olan uygulamalardan biridir. Antiaging tedavilerde Prp, tüm deri tedavileri için kullanılabilecek bir yöntemdir. Aynı zamanda cilt altında kolajen üretiminin daha hızlı ve aktif şekilde gerçekleşmesi için hücreleri uyarır. Bu sayede, hem cilt elastikliğini hızlı bir biçimde kazanacak hem de hasar tamir mekanizması çalışmaya başlayacaktır.
PRP Kaç Yaşına Kadar Yapılır?
Prp’nin uygulama yaşı, bir üst sınıra sahip değildir. Ancak prp uygulamasının yapılabilmesi için hastalarımızın 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
Yüz İçin PRP Nasıl Yapılır?
Antiaging Tedavilerde PRP uygulaması, birkaç adımda gerçekleşir. Öncelikli olarak hastalardan kan alınır ve alınmış olan kan ayrıştırma cihazına yerleştirilir. Bu cihaza kanın koyulmasının asıl amacı kan hücrelerinin birbirinden ayrılmasıdır. Ayrıştırma işleminin tamamlanmasından sonra, trombosit denen hücreler hastalarımızın tedavi almak istedikleri yüz bölgesine enjekte edilir. Bu enjeksiyon sayesinde yüz bölgesinde hücrelerin yenilenmesi tetiklenir ve hücreler canlanarak kendilerini yenilemeye başlar. Hücrelerin hızlı bir şekilde yenilenmeye başlaması, ciltteki kırışıklıkların azalmasını, cildin daha canlı bir görünüm kazanmasını ve gençleşme etkilerinin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Hamilelikte Yüze PRP Yapılabilir Mi?
Antiaging Tedavilerde PRP uygulamasının hamilelikte yapılması, uzmanlar tarafından uygun görülen durumlar arasında yer almaz. Gebelik durumu olan hiçbir kadın için sadece PRP değil diğer cilt bakım rutinleri de uygulanamaz. Hamilelik durumu ile beraber farklı hastalıkları olan hastalarımız için de PRP uygulaması gerçekleştiremiyoruz. Bu hasta gruplarımız ise şöyle sıralanmaktadır:
- Emziren kadınlar
- Kanser olma ihtimali olan ve kanser tedavisi görmekte olan hastalar (genetik olarak kanser olabilme ihtimali yüksek görülen hastalara PRP uygulaması yapılamaz.)
- Kan hastalığı olan kişiler
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler
- PRP uygulamasının yapılacağı bölgede enfeksiyon olan kişiler (bu bölgede açık yaraların olması da bu tedavinin alınması için engeldir.)
PRP Yüzde İşe Yarıyor Mu?
PRP’nin yüz bölgesine uygulanması, PRP uygulamasının yaptıran hastalarımızın pek çoğu, hangi amaç için yaptırmış olurlarsa olsun bu tedaviden memnun kalmaktadırlar.
PRP Ne İçin Yapılır?
Antiaging Tedavilerde PRP’nin yapılış amaçları, günümüzde oldukça genişlemiştir ve aktif olarak PRP çeşitli sorunların düzeltilebilmesi amacı ile kullanılır. Genel olarak bu hastalıklar şöyle sıralanmıştır:
- Cilt Gençleştirme
- Saç dökülmesi
- Yara ve iz iyileşmesi
PRP Cildi Gençleştirir Mi?
PRP’nin cilt gençleştirme etkisi, PRP’nin ilk kullanım amaçlarından biridir. Cildi gençleştirdiği klinik olarak da kanıtlanmış olan bir tedavi yöntemidir. Cildin pek çok bölgesinin gençleşmesi amacı ile kullanılabilecek cilt yenileme işlemlerinden biridir.
PRP Vücudun Hangi Bölgelerinde Kullanılır?
Antiaging Tedavilerde PRP’nin kullanılabileceği bölgeler, şöyle sıralanabilir:
- Boyun
- Yüz
- Dekolte bölgesi
- Ellerin üstü
- Bacak içleri
- Kollar
- Saç derisi
- Göz altları (göz altlarında oluşmuş olan morluklarda etkilidir)
- Cilt lekeleri
Antiaging tedavilerde Prp yöntemi, çok hızlı etmese de sağlıklı olmasından dolayı pek çok hastamızın tercih ettiği tedavilerdendir. Cildin yenilenmesini, kırışıklıklarının azalmasını sağladığı gibi dökülmüş olan saçların yeniden ve daha sağlıklı çıkmasını da sağladığı için tercih edilen tedavilerden biridir.
PRP Ve Mezoterapi Arasındaki Fark Nedir?
Mezoterapiyle PRP farkı, mezoterapi işleminde vücuda dışarıdan ekstra vitaminlerin verilmesi ve vücut tarafından ihtiyacı duyulan bu vitaminlerin alınmasından sonra iyileşmenin başlamasıdır. PRP tedavisinde ise, hastalardan alınan kanların ayrıştırılması ve vücutlarında ayrıştırma işlemi yapılmış serumun yeniden enjektesi sağlanır. Mezoterapide dışarıdan sağlanan vitamin ve mineraller varken PRP’de sadece kişilerin kendi vücutlarında olan kan hücreleri kullanılır.
PRP Zararı Var Mı?
Antiaging Tedavilerde PRP’nin yan etkileri, sadece enjeksiyon sebebiyle ciltte oluşabilecek olan kızarıklıklar ve ödemdir. PRP, esas olarak kişilerin kendi kan hücreleri kullanılarak yapıldığından yan etkiye sahip olabilecek bir tedavi türü değildir.
PRP’den Sonra Banyo Yapılır Mı?
PRP tedavisinden sonra duş, en az 1 gün beklenmeden sonra alınmalıdır. Duş alınmaması ile beraber, PRP uygulanan bölgeye doğrudan güneş de gelmemesi gereklidir.
Tek Seans PRP İşe Yarar Mı?
Antiaging Tedavilerde PRP’nin işe yaraması, ancak en az 3 seans uygulamasından sonra gerçekleşecektir. Diğer tüm cilt yenileme işlemlerinde olduğu gibi PRP işlemi uygulamasında da tek seans herhangi bir işe yaramayacaktır. Pek çok hastamıza bu nedenden dolayı en az 3 seans uygulamakta, seanslar arasında en fazla 2 hafta boşluk bırakmaktayız. Son seansa gelindiğinde hastalarımız ciltlerinde oluşmuş olan farkları kendileri de görmektedir.
PRP’nin Etkisi Ne Kadar Sürer?
PRP’nin etkili olduğu süre, 5-6 ay arasında değişiklik gösterir. Hastalarımızda tedavinin tamamlanmasından sonra genellikle 6 ay içinde cildin eski haline gelmeye başladığını görmekteyiz. Cildin yeniden eski haline gelmemesi için de PRP tedavisinin zaman aralıkları hastalarımızın cilt yapılarına göre belirlenmektedir.
PRP Tedavisi Hangi Aylarda Yapılır?
PRP’nin yapılabileceği aylar, tüm yıl içidir. Hastalarımızın müsaitlik durumuna göre, arzu ettikleri her zaman yapılabilir. Ancak tedaviye başlayan hastalarımızın uygulama yapılan bölgeyi hem fazla sıcak hem de fazla soğuktan korumaya dikkat etmeleri önemlidir. Ayrıca seans sonrası 3 gün güneşe dikkat etmek gereklidir.