Gözaltı morlukl tedavisi, öncelikli olarak göz altlarının neden morardığının tespit edilmesi ile başlatılır. Bu aşamada uzman doktorlarımız tarafından hastalarımızı detaylı bir muayeneye almaktayız. Göz altlarında morlukların oluşması, çevresel faktörlerin yanında bazı hastalıklardan da kaynaklanabilir. Eğer bizlere tedavisi için başvurulmuş gözaltı morlukları bir hastalıktan dolayı olmamışsa sizlere gözaltı morluk tedavisi verebilmekteyiz. Tedavilerimiz genel olarak farklı yöntemler ile yapılabilmektedir. Işın, PRP ve mezoterapi gibi yöntemler ile uyguladığımız tedavilerden size uygun olanı sağlamakta ve göz altlarınızın eskisi gibi sağlıklı görünmesini sağlayabilmekteyiz.
Genetik Gözaltı Morluklarına Kesin Çözüm Var Mıdır?
Gözaltı morluk tedavisi, kliniğimizde size sağlanmakta olan bazı tedavi yöntemleri ile mümkün olabilir. Gözaltı morarmaları genetik kaynaklı ise, sizlere şu tedavi yöntemlerini sunmaktayız:
- Işık dolgusu
- Dermaroller
- Mezoterapi
- Lazer tedavisi
Gözaltı Morlukları İçin Doğal Çözüm Var Mıdır?
Gözaltı morluk tedavisi için doğal çözüm olarak kullanabilecek pek fazla yöntem mevcut değildir. Bazı morluk kremlerinin kullanımı ile beraber gözaltı morluklarında renk açılması yani iyileşme yaşandığını bilmekteyiz. Ancak bu yöntem kesin bir çözüm oluşturmadığı için gözlerinin altı fazla mor olan hastalarımız için uygun tedavi yöntemleri olarak görülmezler.
Gözaltı Morlukları Lazer Tedavisi Kalıcı Mı?
Gözaltı morluklarında lazer kullanılması, nisbeten kesin çözüm sağlayamayan yöntemlerdendir. Ancak lazerle birlikte hyalüronik asit dolgu ve mezoterapi yapılırsa göz altlarında oluşmuş olan boşluklar ile beraber morarmaların da azalması sağlanabilecektir.
Gözaltı Morlukları Kaç Seansta Biter?
Gözaltı morluk tedavisi, hastalarımızın durumlarına ve bünyelerine göre değişiklik göstermektedir. Göz altları daha fazla mor olan hastalarımızda daha fazla seans uygulaması ile beraber morlukların hafifleyebildiğini görmekteyiz. Gözaltı morlukları için uygulanmakta olan seans sayıları, 3 ile 4 arasında değişiklik gösterir. Uzmanlarımız tarafından gerekli görüldüğü durumlarda 4 seansın üzerinde de uygulama yapılabilmektedir.
Gözaltı Işık Dolgusu Zararlı Mı?
Gözaltı dolgusunun yan etkileri, normal dolgu uygulamaları ile aynıdır. Işık dolgusu veya gözaltı morluklarının silinebilmesi için yapılmakta olan işlemler esnasında uzman ekibimiz özenli ve dikkatle çalışmaktadır. Gözaltı ve göz çevresi oldukça hassas bölgelerdir. İşlem sonrasında bir kızarıklık veya şişlik görülebilir.
Gözaltı Morlukları Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?
Göz altlarının morarma nedenleri başında iyi beslenmeme gelir. Beslenme düzeninin olmaması, tüketilen besinlerin yeterli vitamin ve mineral oranına sahip olmamasından dolayı pek çok kişide gözaltı morlukları görülür ve bu morlukların tümü gözaltı morluk tedavisi almak zorunda kalır. Eksiliği gözaltı morluklarının oluşmasına neden olan vitaminler, şöyle sıralanmıştır:
- B vitamini
- C vitamini
- E vitamini
- K vitamini
- Demir
Işık Dolgusu Kimlere Yapılmaz?
Işık dolgusunun yapılamayacağı kişiler, öncelikli olarak emziren anneler ve hamile kadınlardır. Bunun yanında bir bağışıklık sistemi hastalığı olan otoimmün hastalığına sahip kişilere de ışık dolgusu yapılması uygun değildir. Genel olarak bu iki grup ile beraber, ışık dolgusu içeriğindeki maddeye alerjisi olan hiçbir kişiye de ışık dolgusu yapılması uygun görülmez.
Gözaltı Işık Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?
Işık dolgusunu kalıcılığı, hastalarımızın durumlarına ve gözaltı morarmasına olan yatkınlıklarına bağlı olarak 10-12 ay arasında değişir. İlk ışık dolgusu uygulamasından sonra bu süre daha da kısa olabilir. Ancak ikinci uygulamanın yapılmasından sonra dolguların kullanım süresi daha da uzun olacaktır.
Gözaltlarının Morluğu İçin Gözaltı Işık Dolgusu Mu Mezoterapi Mi Yaptırılmalıdır?
Gözaltı morluk tedavisi için tercih edilmesi gereken yöntemler farklılık gösterebilir. Ancak gözaltı morlukları tedavisi için ışık dolgusu ile mezoterapi arasında kalan hastalarımız için göz altlarının durumunun muayene edilmesi gerektiğini tavsiye etmekteyiz. Eğer göz altları çökmemişse mezoterapi daha doğru bir tercih olacaktır. Ancak ışık dolgusu daha uzun ömürlü bir kullanıma sahip olmasından dolayı daha fazla tercih edilir.
Gözaltı Morlukları Kremle Nasıl Geçer?
Gözaltı morluklarının kremle geçmesi, tamamen bir çözüm olarak görülmez. Ancak bazı gözaltı morluğu kremlerinin kullanılması, göz altlarının daha fazla morarmasını engellemesinden dolayı tercih edilen yöntemlerdendir. Göz altlarında torba oluşmamış ve henüz yeni bir morarma durumu söz konusu olan kişilerin bu kremleri kullanmaları tavsiye edilir. Göz altlarının fazla morarmasından sonra bu kremlerin kullanımları çok faydalı olmayacağından diğer tedavi yöntemlerinin seçimi daha uygundur.
Gözaltı Dolgusu Acıyor Mu?
Gözaltı dolgusunun acı vermesi durumu, işleme başlanmadan önce göz ve çevresinin lokal anestezik krem ile uyuşturulmasından dolayı yoktur. Ancak anestezi kremleri kullanılmadan işlemin yapılması hastalarımızın canlarının yanmasına neden olabilir. İşlem bölgesinin fazla hassas olmasından dolayı gözaltı dolgularının çok dikkatli yapılması önemlidir.
Işık Dolgusu Kaç Günde Oturur?
Işık dolgusunun yerleşmesi, ortalama olarak 15 günde gerçekleşir. Işık dolgusu, mezoterapi veya lazer gibi hızlı oturabilen bir tedavi yöntemi değildir. Çalışılan bölgenin göz ve çevresi olmasından kaynaklanan hassaslık sebebiyle de ışık dolgusunun net bir şekilde gözaltı morluk tedavisi olarak işe yarayabilir olduğuna ancak 2 hafta gibi bir zamanda bakılabilir.